FOTOGRAFIE CULINARA

Aici gasiti fotografie culinara pe care am facut-o pentru diversi clienti. O sa mai gasiti si studii de lumina folosite tot in fotografia culinara. O parte importanta din fotografia culinara este si zona de food styling…mai multe detalii

5 motive pentru care fotografia profesionala culinara iti aduce mai multi clienti [un retetar simplu]

Credeti ca fotografiile de stock si cele facute la repezeala cu telefonul va ajuta intr-un business de tipul unui restaurant sau al unui serviciu de catering?

La prima vedere da, cel putin din punctul de vedere al costurilor, fotografiile de stock costa cat doua, trei cafele. Luati in calcul aici si partea de food styling. De regula fotografii lucreaza cu un food stylist astfel incat sa acopere si partea de food styling. Pe langa partea de food styling, avem si o recuzita vasta cu care putem face food styling si putem plasa un meniu in diverse zone in fuctie de ce dorim sa transmite.

Cat despre cele facute cu telefonul nu costa nimic chiar.

De fapt costa…, costa clientii care nu intra in restaurant. Costa cand scrolleaza pe telefon in cautarea unui restaurant si se duc la un vecin in ale carui fotografii culinare mancare ii face foame.

Fotografiile pe care le afisati pot atrage sau indeparta clientii potentiali.

1. calitatea produselor arătate in fotografia culinară crește așteptările clienților

Evident puteti apela la fotografia de stock dar aceasta e generica si cine va trece pragul observa diferenta. Pana la urma vreti sa fiti cunoscut pentru produsele pe care chiar le gatiti, nu pentru fotografii generice. Folosind imagini de stock in locul fotografiei culinare nu va face decat sa indeparteze clientii si sa creeze confuzie.

70% din clienti cred in imaginile curate si clare ale produsului decat in descrierea acestuia si a review-urilor gasite pe pagina.

2. Prezentati-vă portofoliu cu fotografii culinare bine gătite și arătați-le clienților de ce sa vă prefere

Construiti-va portofoliu cu imagini de calitate atat descriptive cat si de mood. Nu neglijati partea de food styling. Clientii vor fi impresionati de calitatea produselor. Stiati ca mai intai mancam cu ochii, nu?

3. Oamenii retin 10% din ceea ce aud/citesc si 65% din ceea ce vad.

Oamenii pot vedea intr-o publicatie un anunt catre restaurantul Dvs. alaturi de fotografia culinara pentru specialitatea casei. Fotografia va creeaza un avantaj competitional. 60% dintre clienti aleg un local in functie de calitatea fotografiilor associate.

4. Din ce in ce mai des locurile in care ‘sa mananci’ sunt cautate pe google (ganditi-va la asta mai ales daca aveti localul intr-o zona batuta de straini).

Clientii mananca cu ochii mai intai si vreti sa ii retineti din mers. Puneti-le in fata fotografia culinara de calitate cu cele mai bune produse si…..

5. Fotografia culinara de calitate are impact asupra retelelor sociale

Sunt oameni care dau share si creeaza acel engagement iar asta se intampla in urma unui declansator foarte simplu: fotografia culinara.

Traim intr-o epoca in care fotografia/imagine sunt la mare pret de aceea fotografia culinara de calitate este extrem de necesara in afacerea pe care o aveti.

Investitia in fotografie culinara inseamna atragerea a mai multor clienti si cresterea gradului de conversie.

Un fotograf culinar specializat va stii sa va puna in valoare preparatele. Fotografie culinara inseamna punerea in valoare a meniului Dvs. intr-un mod memorabil pentru client. Ganditi-va la un fotograf culinar ca la un sportiv antrenat… care face asta zi de zi, care citeste fotografie culinara, citeste imagini si invata in permanenta. Studiul in fotografie in general si cu atat mai mult in fotografie culinara nu se opreste dupa ce ai terminat scoala. Pentru mine o carte foarte importanta este Food Photography and Lighting de Teri Campbell

Avem in biblioteca carti despre food styling si istorie a fotografiei de mancare, istorie care pleaca cu imagini de la inceputul secolului trecut dominate de compozitii si de regulile intalnite in pictura. Pe undeva era de asteptat asta dat fiind apropierea intre data debutului fotografiei si co-existenta cu pictura.

Am primit intrebari despre cum iluminez si ce lumina folosesc. As spune ca imi adaptez abordarea in functie de ce imagini are nevoie clientul meu. Aici o sa gasiti cateva exemple de fotografie culinara si de iluminari diverse (atat lumina de blitz cat si lumina continua)

Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com

× Cum te pot ajuta?